2019-12-20

Informacja o wyborze najkorzystniejszej oferty w postępowaniu na: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej w okresie od 02 stycznia 2020r. do 22 grudnia 2020r.

Wronki, dn. 20.12.2019r.

SP-6/02/2019

 

 

Informacja o wyborze najkorzystniejszej oferty

 

Nazwa i adres Zamawiającego

Szkoła Podstawowa nr 3 im. Zbigniewa

Herberta we Wronkach ul. Polna 5 

64-510 Wronki

Przedmiot zamówienia

Zakup wraz z dostawą produktów

żywnościowych do stołówki szkolnej

w Szkole Podstawowej nr 3

im. Zbigniewa Herberta  we

Wronkach w dni nauki szkolnej 

w okresie od 02 stycznia 2020r.

do 22 grudnia 2020r.

Tryb postępowania

Przetarg nieograniczony

 

 

Numer części

Część I - Mięso i produkty mięsne

wieprzowo - wołowe

Nazwa firma (lub nazwisko) oraz adres wykonawcy, którego ofertę wybrano

„PODOLSKI” Sp. z o. o.

Sp.k

Lutomek 18

64-410 Sieraków

Uzasadnienie wyboru oferty

Oferta najkorzystniejsza spełnia warunki

udziału w postępowaniu określone w

Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia.

Oferta nie podlega odrzuceniu i otrzymała

największą liczbę punktów zgodnie z dokonaną

oceną na podstawie ustalonych kryteriów w SIWZ.

 

Nazwa (firmy), siedziby i adresy Wykonawców, którzy złożyli oferty wraz ze streszczeniem oceny i porównania złożonych ofert zawierającym punktację przyznaną ofertą w każdym kryterium oceny ofert i łączną punktację:

 

Numer oferty

Firma (nazwa) lub nazwisko oraz adres wykonawcy

Cena brutto zamówienia podstawowego/

Cena brutto zamówienia objętego prawem opcji/

Czas dostawy

Liczba punktów

w kryterium cena

Liczba punktów

w kryterium

Czas dostawy

 

Łączna liczba

punktów

 

 

 

3

„PODOLSKI” Sp. z o. o. Sp.k

Lutomek 18

64-410 Sieraków

 

 

Cena brutto zamówienia podstawowego:

29 287,75 zł

Cena brutto zamówienia objętego prawem opcji:

41 839,64 zł

Czas dostawy:

15 - 18 godz.

 

 

60 pkt.

 

 

 

40 pkt.

 

 

100 pkt.

 

 

 

Numer części

Część II - Mięso i produkty mięsne

drobiowe

Nazwa firma (lub nazwisko) oraz adres wykonawcy, którego ofertę wybrano

„PODOLSKI” Sp. z o. o.

Sp.k

Lutomek 18

64-410 Sieraków

Uzasadnienie wyboru oferty

Oferta najkorzystniejsza spełnia warunki

udziału w postępowaniu określone w

Specyfikacji Istotnych Warunków

Zamówienia. Oferta nie podlega

odrzuceniu i otrzymała największą

liczbę punktów zgodnie z dokonaną

oceną na podstawie ustalonych

kryteriów w SIWZ.

 

Nazwa (firmy), siedziby i adresy Wykonawców, którzy złożyli oferty wraz ze streszczeniem oceny i porównania złożonych ofert zawierającym punktację przyznaną ofertą w każdym kryterium oceny ofert i łączną punktację:

 

Numer oferty

Firma (nazwa) lub nazwisko oraz adres wykonawcy

Cena brutto zamówienia podstawowego/

Cena brutto zamówienia objętego prawem opcji/

Czas dostawy

Liczba punktów

w kryterium cena

Liczba punktów

w kryterium

Czas dostawy

 

Łączna liczba

punktów

 

 

 

3

„PODOLSKI” Sp. z o. o. Sp.k

Lutomek 18

64-410 Sieraków

 

 

Cena brutto zamówienia podstawowego:

14 330,46 zł

Cena brutto zamówienia objętego prawem opcji:

20 472,08 zł

Czas dostawy:

15 - 18 godz.

 

 

 

60 pkt.

 

 

 

       40 pkt.

 

 

 

    100 pkt.

 

 

 

Numer części

Część III – Produkty zwierzęce

- jaja

Nazwa firma (lub nazwisko) oraz adres wykonawcy, którego ofertę wybrano

Przedsiębiorstwo – Handlowo

Usługowe

„WALKOWIAK”

Damian Walkowiak

ul. Szkolna 3 

64-553 Grzebienisko

Uzasadnienie wyboru oferty

Oferta najkorzystniejsza spełnia warunki

udziału w postępowaniu określone w

Specyfikacji Istotnych Warunków

Zamówienia. Oferta nie podlega

odrzuceniu i otrzymała największą

liczbę punktów zgodnie z dokonaną

oceną na podstawie ustalonych

kryteriów w SIWZ.

 

Nazwa (firmy), siedziby i adresy Wykonawców, którzy złożyli oferty wraz ze streszczeniem oceny i porównania złożonych ofert zawierającym punktację przyznaną ofertą w każdym kryterium oceny ofert i łączną punktację:

 

Numer oferty

Firma (nazwa) lub nazwisko oraz adres wykonawcy

Cena brutto zamówienia podstawowego/

Cena brutto zamówienia objętego prawem opcji/

Czas dostawy

Liczba punktów

w kryterium cena

Liczba punktów

w kryterium

Czas dostawy

 

Łączna liczba

punktów

 

 

2

Przedsiębiorstwo – Handlowo Usługowe

„WALKOWIAK” Damian Walkowiak

ul. Szkolna 3 

64-553 Grzebienisko

 

Cena brutto zamówienia podstawowego:

1 528,80 zł (cena oferty dodatkowej)

Cena brutto zamówienia objętego prawem opcji:

2 184,00 zł (cena oferty dodatkowej)

Czas dostawy:

15 - 18 godz.

 

60 pkt.

 

40 pkt.

 

100 pkt.

 

 

4

ZIELENIAK

Wioletta Skibiak

ul. Poznańska 16  64-510 Wronki

Cena brutto zamówienia podstawowego:

1 567,02 zł (cena oferty dodatkowej)

Cena brutto zamówienia objętego prawem opcji:

2 238,60 zł (cena oferty dodatkowej)

Czas dostawy:

15 - 18 godz.

58,54 pkt.

40 pkt.

98,54 pkt.

 

5

P. H. GRZYL

Zbigniew Grzyl

ul. Mickiewicza 10

64-510 Wronki

Cena brutto zamówienia podstawowego:

1 651,10 zł

Cena brutto zamówienia objętego prawem opcji:

2 358,72 zł

Czas dostawy:

15 - 18 godz.

Oferta wykonawcy została odrzucona na

podstawie art. 89 ust. 1 pkt. 6 ustawy z

dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień

publicznych (tj. Dz. U. 2019r.;

poz. 1843), ponieważ wykonawca przyjął

w ofercie błędną stawkę VAT co

spowodowało błędne

wyliczenie ceny oferty.

 

 

Numer części

Część IV – Oleje i tłuszcze zwierzęce

lub roślinne

Nazwa firma (lub nazwisko) oraz adres wykonawcy, którego ofertę wybrano

Przedsiębiorstwo – Handlowo

Usługowe

„WALKOWIAK”

Damian Walkowiak

ul. Szkolna 3 

64-553 Grzebienisko

Uzasadnienie wyboru oferty

Oferta najkorzystniejsza spełnia warunki

udziału w postępowaniu określone w

Specyfikacji Istotnych Warunków

Zamówienia. Oferta nie podlega

odrzuceniu i otrzymała największą

liczbę punktów zgodnie z dokonaną

oceną na podstawie ustalonych

kryteriów w SIWZ.

 

Nazwa (firmy), siedziby i adresy Wykonawców, którzy złożyli oferty wraz ze streszczeniem oceny i porównania złożonych ofert zawierającym punktację przyznaną ofertą w każdym kryterium oceny ofert i łączną punktację:

 

Numer oferty

Firma (nazwa) lub nazwisko oraz adres wykonawcy

Cena brutto zamówienia podstawowego/

Cena brutto zamówienia objętego prawem opcji/

Czas dostawy

Liczba punktów

w kryterium cena

Liczba punktów

w kryterium

Czas dostawy

 

Łączna liczba

punktów

 

 

2

   

   

Przedsiębiorstwo – Handlowo Usługowe

„WALKOWIAK” Damian Walkowiak

ul. Szkolna 3 

64-553 Grzebienisko

Cena brutto zamówienia podstawowego:

 2 950,36 zł

Cena brutto zamówienia objętego prawem opcji:

4 214,81 zł

Czas dostawy:

15 - 18 godz.

 

60 pkt.

 

40 pkt.

 

100 pkt.

 

 

Numer części

Część V – Owoce i warzywa

świeże, ziemniaki

Nazwa firma (lub nazwisko) oraz adres wykonawcy, którego ofertę wybrano

ZIELENIAK

Wioletta Skibiak

ul. Poznańska 16 

64-510 Wronki

Uzasadnienie wyboru oferty

Oferta najkorzystniejsza spełnia warunki

udziału w postępowaniu określone w

Specyfikacji Istotnych Warunków

Zamówienia. Oferta nie podlega

odrzuceniu i otrzymała największą

liczbę punktów zgodnie z dokonaną

oceną na podstawie ustalonych

kryteriów w SIWZ.

 

Nazwa (firmy), siedziby i adresy Wykonawców, którzy złożyli oferty wraz ze streszczeniem oceny i porównania złożonych ofert zawierającym punktację przyznaną ofertą w każdym kryterium oceny ofert i łączną punktację:

 

Numer oferty

Firma (nazwa) lub nazwisko oraz adres wykonawcy

Cena brutto zamówienia podstawowego/

Cena brutto zamówienia objętego prawem opcji/

Czas dostawy

Liczba punktów

w kryterium cena

Liczba punktów

w kryterium

Czas dostawy

Łączna liczba

punktów

 

 

2

   

   

Przedsiębiorstwo – Handlowo Usługowe

„WALKOWIAK” Damian Walkowiak

ul. Szkolna 3 

64-553 Grzebienisko

Cena brutto zamówienia podstawowego:

81 762,83 zł

Cena brutto zamówienia objętego prawem opcji:

116 804,05 zł

Czas dostawy:

15 - 18 godz.

34,12 pkt.

40 pkt.

74,12 pkt.

 

 

   

      4

ZIELENIAK

Wioletta Skibiak

ul. Poznańska 16  64-510 Wronki

Cena brutto zamówienia podstawowego:

46 492,47 zł

Cena brutto zamówienia objętego prawem opcji:

66 417,81 zł

Czas dostawy:

15 - 18 godz.

60 pkt.

40 pkt.

100 pkt.

 

 

Numer części

Część VI – Owoce, warzywa

mrożone

Nazwa firma (lub nazwisko) oraz adres wykonawcy, którego ofertę wybrano

P. H. GRZYL

Zbigniew Grzyl

ul. Mickiewicza 10

64-510 Wronki

Uzasadnienie wyboru oferty

Oferta najkorzystniejsza spełnia warunki

udziału w postępowaniu określone w

Specyfikacji Istotnych Warunków

Zamówienia. Oferta nie podlega

odrzuceniu i otrzymała największą

liczbę punktów zgodnie z dokonaną

oceną na podstawie ustalonych

kryteriów w SIWZ.

 

Nazwa (firmy), siedziby i adresy Wykonawców, którzy złożyli oferty wraz ze streszczeniem oceny i porównania złożonych ofert zawierającym punktację przyznaną ofertą w każdym kryterium oceny ofert i łączną punktację:

 

Numer oferty

Firma (nazwa) lub nazwisko oraz adres wykonawcy

Cena brutto zamówienia podstawowego/

Cena brutto zamówienia objętego prawem opcji/

Czas dostawy Cena oferty w zł brutto/

Czas dostawy

Liczba punktów

w kryterium

cena

Liczba punktów

w kryterium

Czas dostawy

Łączna liczba

punktów

 

 

 

 

2

Przedsiębiorstwo – Handlowo Usługowe

„WALKOWIAK” Damian Walkowiak

ul. Szkolna 3  64-553 Grzebienisko

Cena brutto zamówienia podstawowego:

7 433,89 zł

Cena brutto zamówienia objętego prawem opcji:

10 619,84 zł

Czas dostawy:

15 - 18 godz.

 

 

47,08 pkt.

40 pkt.

87,08 pkt.

 

 

 

4

ZIELENIAK

Wioletta Skibiak

ul. Poznańska 16

64-510 Wronki

 

Cena brutto zamówienia podstawowego:

6 992,07 zł

Cena brutto zamówienia objętego prawem opcji:

9 988,67 zł

Czas dostawy:

15 - 18 godz.

50,05 pkt.

40 pkt.

90,05 pkt.

 

 

5

P. H. GRZYL

Zbigniew Grzyl

ul. Mickiewicza 10

64-510 Wronki

Cena brutto zamówienia podstawowego:

5 832,95 zł

Cena brutto zamówienia objętego prawem opcji:

8 332,78 zł

Czas dostawy:

15 - 18 godz.

60 pkt.

40 pkt.

100 pkt.

 

 

 

Numer części

Część VII – Owoce, warzywa

przetworzone i konserwowe

Nazwa firma (lub nazwisko) oraz adres wykonawcy, którego ofertę wybrano

Przedsiębiorstwo – Handlowo Usługowe

„WALKOWIAK” Damian Walkowiak

ul. Szkolna 3 

64-553 Grzebienisko

Uzasadnienie wyboru oferty

Oferta najkorzystniejsza spełnia warunki

udziału w postępowaniu określone w

Specyfikacji Istotnych Warunków

Zamówienia. Oferta nie podlega

odrzuceniu i otrzymała największą

liczbę punktów zgodnie z dokonaną

oceną na podstawie ustalonych

kryteriów w SIWZ.

 

Nazwa (firmy), siedziby i adresy Wykonawców, którzy złożyli oferty wraz ze streszczeniem oceny i porównania złożonych ofert zawierającym punktację przyznaną ofertą w każdym kryterium oceny ofert i łączną punktację:

 

Numer oferty

Firma (nazwa) lub nazwisko oraz adres wykonawcy

Cena brutto zamówienia podstawowego/

Cena brutto zamówienia objętego prawem opcji/

Czas dostawy

Liczba punktów

w kryterium cena

Liczba punktów

w kryterium

Czas dostawy

Łączna liczba

punktów

 

 

 

2

Przedsiębiorstwo – Handlowo Usługowe

„WALKOWIAK” Damian Walkowiak

ul. Szkolna 3 

64-553 Grzebienisko

Cena brutto zamówienia podstawowego:

8 734,27 zł

Cena brutto zamówienia objętego prawem opcji:

12 477,53 zł

Czas dostawy:

15 - 18 godz.

60 pkt.

40 pkt.

100 pkt.

 

 

Numer części

Część VIII – Produkty przemiału ziarna,

skrobi i produktów skrobiowych

Nazwa firma (lub nazwisko) oraz adres wykonawcy, którego ofertę wybrano

Przedsiębiorstwo – Handlowo

Usługowe

„WALKOWIAK”

Damian Walkowiak

ul. Szkolna 3 

64-553 Grzebienisko

Uzasadnienie wyboru oferty

Oferta najkorzystniejsza, spełnia warunki

udziału w postępowaniu określone w

Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia.

Oferta nie podlega odrzuceniu i otrzymała

największą liczbę punktów zgodnie z

dokonaną oceną na podstawie ustalonych

kryteriów w SIWZ.

 

Nazwa (firmy), siedziby i adresy Wykonawców, którzy złożyli oferty wraz ze streszczeniem oceny i porównania złożonych ofert zawierającym punktację przyznaną ofertą w każdym kryterium oceny ofert i łączną punktację:

 

Numer oferty

Firma (nazwa) lub nazwisko oraz adres wykonawcy

Cena brutto zamówienia podstawowego/

Cena brutto zamówienia objętego prawem opcji/

Czas dostawy Cena oferty w zł brutto/

Czas dostawy

Liczba punktów

w kryterium cena

Liczba punktów

w kryterium

Czas dostawy

Łączna liczba

punktów

 

 

 

2

Przedsiębiorstwo – Handlowo Usługowe

„WALKOWIAK” Damian Walkowiak

ul. Szkolna 3 

64-553 Grzebienisko

Cena brutto zamówienia podstawowego:

1 903,72 zł

Cena brutto zamówienia objętego prawem opcji:

2 719,61 zł

Czas dostawy:

15 - 18 godz.

60 pkt.

40 pkt.

100 pkt.

5

P. H. GRZYL

Zbigniew Grzyl

ul. Mickiewicza 10

64-510 Wronki

Cena brutto zamówienia podstawowego:

2 692,26 zł

Cena brutto zamówienia objętego prawem opcji:

3 846,08 zł

Czas dostawy:

15 - 18 godz.

42,43 pkt.

40 pkt.

82,43 pkt.

 

 

Numer części

Część IX – Ryby przetworzone

i konserwowe

Nazwa firma (lub nazwisko) oraz adres wykonawcy, którego ofertę wybrano

ZIELENIAK

Wioletta Skibiak

ul. Poznańska 16 

64-510 Wronki

Uzasadnienie wyboru oferty

Oferta najkorzystniejsza spełnia warunki

udziału w postępowaniu określone w

Specyfikacji Istotnych Warunków

Zamówienia. Oferta nie podlega

odrzuceniu i otrzymała największą

liczbę punktów zgodnie z dokonaną

oceną na podstawie ustalonych

kryteriów w SIWZ..

 

Nazwa (firmy), siedziby i adresy Wykonawców, którzy złożyli oferty wraz ze streszczeniem oceny i porównania złożonych ofert zawierającym punktację przyznaną ofertą w każdym kryterium oceny ofert i łączną punktację:

 

Numer oferty

Firma (nazwa) lub nazwisko oraz adres wykonawcy

Cena brutto zamówienia podstawowego/

Cena brutto zamówienia objętego prawem opcji/

Czas dostawy

Liczba punktów

w kryterium cena

Liczba punktów

w kryterium

Czas dostawy

Łączna liczba

punktów

 

 

 

 

2

Przedsiębiorstwo – Handlowo Usługowe

„WALKOWIAK” Damian Walkowiak

ul. Szkolna 3

64-553 Grzebienisko

Cena brutto zamówienia podstawowego:

11 144,10 zł

Cena brutto zamówienia objętego prawem opcji:

15 920,14 zł

Czas dostawy:

15 - 18 godz.

52,15 pkt.

40 pkt.

92,15 pkt.

 

4

ZIELENIAK

Wioletta Skibiak

ul. Poznańska 16  64-510 Wronki

Cena brutto zamówienia podstawowego:

9 687,30 zł

Cena brutto zamówienia objętego prawem opcji:

13 839,00 zł

Czas dostawy:

15 - 18 godz.

60 pkt.

40 pkt.

100 pkt.

 

5

 

 

P. H. GRZYL

Zbigniew Grzyl

ul. Mickiewicza 10

64-510 Wronki

Cena brutto zamówienia podstawowego:

13 311,82 zł

Cena brutto zamówienia objętego prawem opcji:

19 016,89 zł

Czas dostawy:

15 - 18 godz.

43,66 pkt.

40 pkt.

83,66 pkt.

 

 

Numer części

Część X – Produkty mleczarskie

Nazwa firma (lub nazwisko) oraz adres wykonawcy, którego ofertę wybrano

ZIELENIAK

Wioletta Skibiak

ul. Poznańska 16 

64-510 Wronki

Uzasadnienie wyboru oferty

Oferta najkorzystniejsza spełnia warunki

udziału w postępowaniu określone w

Specyfikacji Istotnych Warunków

Zamówienia. Oferta nie podlega

odrzuceniu i otrzymała największą

liczbę punktów zgodnie z dokonaną

oceną na podstawie ustalonych

kryteriów w SIWZ.

 

Nazwa (firmy), siedziby i adresy Wykonawców, którzy złożyli oferty wraz ze streszczeniem oceny i porównania złożonych ofert zawierającym punktację przyznaną ofertą w każdym kryterium oceny ofert i łączną punktację:

 

Numer oferty

Firma (nazwa) lub nazwisko oraz adres wykonawcy

Cena brutto zamówienia podstawowego/Cena brutto zamówienia objętego prawem opcji/

Czas dostawy

Liczba punktów

w kryterium cena

Liczba punktów

w kryterium

Czas dostawy

Łączna liczba

punktów

 

 

2

Przedsiębiorstwo – Handlowo Usługowe

„WALKOWIAK” Damian Walkowiak

ul. Szkolna 3

64-553 Grzebienisko

Cena brutto zamówienia podstawowego:

13 514,03 zł

Cena brutto zamówienia objętego prawem opcji:

19 305,76 zł

Czas dostawy:

15 - 18 godz.

Oferta wykonawcy została odrzucona na

podstawie art. 89 ust 1pkt. 6, ponieważ

mimo iż zamawiający wezwał

do złożenia wyjaśnień dotyczących

zastosowania innej stawki VAT niż tą,

którą założył zamawiający,

wykonawca nie złożył wyjaśnień.

Można stwierdzić, iż

wykonawca  zastosował błędną

stawkę VAT,

co spowodowało błędne

wyliczenie ceny oferty.

 

 

4

 

ZIELENIAK

Wioletta Skibiak

ul. Poznańska 16  64-510 Wronki

Cena brutto zamówienia podstawowego:

10 990,12 zł

Cena brutto zamówienia objętego prawem opcji:

15 700,16 zł

Czas dostawy:

15 - 18 godz.

60 pkt.

40 pkt.

100 pkt.

5

P. H. GRZYL

Zbigniew Grzyl

ul. Mickiewicza 10

64-510 Wronki

Cena brutto zamówienia podstawowego:

12 675,85 zł

Cena brutto zamówienia objętego prawem opcji:

18 108,35 zł

Czas dostawy:

15 - 18 godz.

52,02 pkt.

40 pkt.

92,02 pkt

 

 

 

Numer części

Część XI – Różne produkty spożywcze

Nazwa firma (lub nazwisko) oraz adres wykonawcy, którego ofertę wybrano

Przedsiębiorstwo – Handlowo Usługowe

„WALKOWIAK” Damian Walkowiak

ul. Szkolna 3

64-553 Grzebienisko

Uzasadnienie wyboru oferty

Oferta najkorzystniejsza spełnia warunki

udziału w postępowaniu określone w

Specyfikacji Istotnych Warunków

Zamówienia. Oferta nie podlega

odrzuceniu i otrzymała największą

liczbę punktów zgodnie z dokonaną

oceną na podstawie ustalonych

kryteriów w SIWZ.

 

Nazwa (firmy), siedziby i adresy Wykonawców, którzy złożyli oferty wraz ze streszczeniem oceny i porównania złożonych ofert zawierającym punktację przyznaną ofertą w każdym kryterium oceny ofert i łączną punktację:

 

Numer oferty

Firma (nazwa) lub nazwisko oraz adres wykonawcy

Cena brutto zamówienia podstawowego/

Cena brutto zamówienia objętego prawem opcji/

Czas dostawy

Liczba punktów

w kryterium cena

Liczba punktów

w kryterium

Czas dostawy

Łączna liczba

punktów

 

 

 

4

Przedsiębiorstwo – Handlowo Usługowe

„WALKOWIAK” Damian Walkowiak

ul. Szkolna 3

64-553 Grzebienisko

Cena brutto zamówienia podstawowego:

25 274,92 zł

Cena brutto zamówienia objętego prawem opcji:

36 107,03 zł

Czas dostawy:

15 - 18 godz.

60 pkt.

40 pkt.

100 pkt.

 

 

Numer części

Część XII – Pieczywo, świeże wyroby

piekarskie i ciastkarskie

Nazwa firma (lub nazwisko) oraz adres wykonawcy, którego ofertę wybrano

Gminna Spółdzielnia

„Samopomoc Chłopska”

Pl. Wolności 9

64-510 Wronki

Uzasadnienie wyboru oferty

Oferta najkorzystniejsza spełnia warunki

udziału w postępowaniu określone w

Specyfikacji Istotnych Warunków

Zamówienia. Oferta nie podlega

odrzuceniu i otrzymała największą

liczbę punktów zgodnie z dokonaną

oceną na podstawie ustalonych

kryteriów w SIWZ.

 

Nazwa (firmy), siedziby i adresy Wykonawców, którzy złożyli oferty wraz ze streszczeniem oceny i porównania złożonych ofert zawierającym punktację przyznaną ofertą w każdym kryterium oceny ofert i łączną punktację:

 

Numer oferty

Firma (nazwa) lub nazwisko oraz adres wykonawcy

Cena brutto zamówienia podstawowego/

Cena brutto zamówienia objętego prawem opcji/

Czas dostawy

Liczba punktów

w kryterium cena

Liczba punktów

w kryterium

Czas dostawy

Łączna liczba

punktów

 

 

 

1

Gminna Spółdzielnia  "Samopomoc Chłopska"

Plac Wolności 9

64-510 Wronki

Cena brutto zamówienia podstawowego:

13 817,07 zł

Cena brutto zamówienia objętego prawem opcji:

19 738,67 zł

Czas dostawy:

15 – 18 godz.

60 pkt.

40 pkt.

100 pkt.

 

 

 

 

 

 

 

Dyrektor

Dorota Babik
 

Przeczytaj o systemie i przetwarzanych w nim danych

Tożsamość administratora systemu
Administratorem Scentralizowanego Systemu Dostępu do Informacji Publicznej (SSDIP), który służy do udostępniania podmiotowych stron BIP jest Minister Cyfryzacji, mający siedzibę w Warszawie (00-583) przy Al. Ujazdowskich 1/3, który zapewnia jego rozwój i utrzymanie. Minister Cyfryzacji w ramach utrzymywania i udostępniania systemu SSDIP zapewnia bezpieczeństwo publikowanych danych, wymagane funkcjonalności oraz rejestrowanie i nadawanie uprawnień redaktorów BIP dla osób wskazanych we wnioskach podmiotów zainteresowanych utworzeniem własnych stron podmiotowych przy użyciu SSDIP zgodnie z art. 9 ust. 4 pkt 3 ustawy z 6 września 2001 r. o dostępie do informacji publicznej (Dz. U. z 2019 r. poz. 1429).
Minister Cyfryzacji, jako administrator systemu SSDIP jest jednocześnie administratorem danych osób wnioskujących o dostęp do SSDIP w celu utworzenia podmiotowych stron BIP oraz osób wyznaczonych do ich redagowania.
Tożsamość administratora danych
Administratorem danych osobowych przetwarzanych w systemie SSDIP w zakresie osób wnioskujących o utworzenie podmiotowej strony BIP oraz osób wyznaczonych do ich redagowania (redaktorów podmiotowych stron BIP) jest Minister Cyfryzacji.

Administratorami danych publikowanych na podmiotowych stronach BIP utworzonych w ramach SSDIP są podmioty, które daną stronę podmiotową BIP utworzyły. Podmioty te decydują o treści danych, w tym treści i zakresie danych osobowych publikowanych na podmiotowych stronach BIP, ich rozmieszczeniu, modyfikacji i usuwaniu.
Minister Cyfryzacji, jako Administrator systemu SSDIP w odniesieniu do materiałów publikowanych na podmiotowych stronach BIP jest podmiotem przetwarzającym. Może on ingerować w treść materiałów publikowanych na poszczególnych stronach podmiotowych BIP jedynie w przypadku, gdy właściwy podmiot, który daną stronę utworzył i nią zarządza utracił do niej dostęp lub z innych przyczyn utracił nad nią kontrolę.
Dane kontaktowe administratora systemu SSDIP
Z administratorem systemu SSDIP można się skontaktować poprzez adres email mc@mc.gov.pl, pisemnie na adres siedziby administratora, lub na adres ul. Królewska 27, 00-060 Warszawa.
Dane kontaktowe inspektora ochrony danych osobowych
Administrator systemu SSDIP wyznaczył inspektora ochrony danych, z którym może się Pani/Pan skontaktować poprzez email iod@mc.gov.pl lub listownie – na adres ul. Królewska 27, 00-060 Warszawa. Z inspektorem ochrony danych można się kontaktować wyłącznie w sprawach dotyczących przetwarzania danych osobowych osób składających wnioski o udostepnienie SSDIP, redaktorów poszczególnych stron BIP, oraz incydentów bezpieczeństwa.
W sprawach przetwarzania danych osobowych zawartych w treści materiałów publikowanych w ramach poszczególnych stron podmiotowych, należy się kontaktować z inspektorem ochrony danych podmiotu, którego strona BIP dotyczy, ich redaktorem lub kierownictwem podmiotu, który daną stronę podmiotowa BIP utworzył.
Cele przetwarzania i podstawa prawna przetwarzania
Celem przetwarzania danych publikowanych na stronach podmiotowych BIP przez poszczególne podmioty jest udostępnienie informacji publicznej wytworzonej w urzędzie i dotyczącej działalności urzędu. Podstawę prawną publikacji stanowi wypełnienie obowiązku prawnego, o którym mowa w art. 8 oraz art. 9 ust 2 ustawy z dnia 6 września 2001 r. o dostępie do informacji publicznej.
Celem udostępniania systemu SSDIP przez Ministra Cyfryzacji jest umożliwienie podmiotom zobowiązanym, o których mowa w art. 4 ust 1 i 2 ustawy z 6 września 2001 r. o dostępie do informacji publicznej, utworzenia i prowadzenia własnych stron BIP (co wynika z art. 9 ust. 4 pkt 3 oraz art. 9 ust. 4a ww. ustawy).
Odbiorcy danych lub kategorie odbiorców danych
Dane osobowe w zakresie imienia, nazwiska, nr telefonu, nr faksu dotyczące redaktorów podmiotowych stron BIP oraz dane osobowe publikowane w ramach treści materiałów zamieszczanych na poszczególnych podmiotowych stronach BIP są danymi udostępnianymi publicznie bez żadnych ograniczeń, w tym Centralnemu Ośrodkowi Informatycznemu w Warszawie przy Alejach Jerozolimskich 132-136, któremu Ministerstwo Cyfryzacji powierzyło przetwarzanie danych przetwarzanych w ramach platformy SSDIP.
Okres przechowywania danych
Dane dotyczące osób wnioskujących o udostępnienie systemu SSDIP oraz dane osób wyznaczonych na redaktorów stron podmiotowych przechowywane są przez czas, w jakim osoby te pełniły swoje funkcje oraz przez okres wskazany w przepisach prawa po okresie, w którym osoby te przestały pełnić swoje funkcje.
Dane osobowe osób zawarte w materiałach publikowanych w ramach podmiotowych stron BIP przechowywane są przez okres ustalony przez osoby zarządzające treścią tych stron.
Prawa podmiotów danych
Osoby, których dane są przetwarzane w systemie głównym SSDIP, w tym osoby składające wnioski o przyznanie dostępu do SSDIP oraz osoby będące redaktorami podmiotowych stron BIP, mają prawo dostępu do swoich danych, prawo do sprzeciwu, prawo ograniczenia przetwarzania oraz prawo żądania ich sprostowania oraz usunięcia po okresie, o którym mowa powyżej. Z wnioskiem w sprawie realizacji ww. praw należy się zwracać do administratora systemu tj. Ministra Cyfryzacji lub wyznaczonego inspektora ochrony danych na adres iod@mc.gov.pl.
Osoby, których dane są publikowane w ramach treści materiałów zamieszczanych na podmiotowych stronach BIP maja prawo dostępu do danych, prawo do sprzeciwu, prawo do ograniczenia przetwarzania, prawo żądania ich sprostowania oraz usunięcia po okresie, w którym ich publikacja jest wymagana. Z wnioskiem w sprawie realizacji ww. praw należy się zwracać do administratora danych podmiotu, którego dana strona BIP dotyczy, lub wyznaczonego przez niego inspektora ochrony danych.
Prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
Osobom, których dane są przetwarzane w systemie SSDIP lub na podmiotowych stronach BIP publikowanych przez poszczególne podmioty przysługuje prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych tj. do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (PUODO) z siedzibą w Warszawie przy ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa.
Informacja o dobrowolności lub obowiązku podania danych
Przetwarzanie danych osobowych osób składających wnioski o dostęp do SSDIP oraz osób wyznaczonych do redakcji poszczególnych stron podmiotowych BIP jest niezbędne dla zapewnienia kontroli dostępu i wynika z przepisu prawa, tj. art. 9 ust. 4 pkt 3 oraz art. 9 ust. 4a ustawy z 6 września 2001 r. o dostępie do informacji publicznej (Dz. U. z 2019 r. poz. 1429) oraz § 15 ust. 2 Rozporządzenia Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 18 stycznia 2007 r. w sprawie Biuletynu Informacji Publicznej (Dz. U. Nr 10, poz. 68), w związku z art. 20a ustawy z dnia 17 lutego o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne (Dz. U. z 2019 r. poz. 700, 730, 848, 1590 i 2294) i przepisami rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 12 kwietnia 2012 r. w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności, minimalnych wymagań dla rejestrów publicznych i wymiany informacji w postaci elektronicznej oraz minimalnych wymagań dla systemów teleinformatycznych (Dz.U. z 2017 r. poz. 2247).
Publikowanie danych osobowych na stronie systemu SSDIP oraz na podmiotowych stronach BIP jest dopuszczalne tylko wtedy, jeśli wynika z przepisów prawa, lub jeśli administrator danych uzyskał zgodę tych osób na ich publikację.



Zapoznałem się..